woensdag, 21. juni 2017 - 17:42 Update: 21-06-2017 17:49

15-jarig meisje aangehouden voor gewelddadige straatroven

15-jarig meisje aangehouden voor gewelddadige straatroven
Foto: Archief EHF
Apeldoorn

Afgelopen maandag heeft de politie een 15-jarig meisje aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een serie gewelddadige straatroven aan de Akkerwinde in Apeldoorn. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

'Date'

De politie startte een onderzoek nadat zij vanaf december vorig jaar meerdere aangiftes had ontvangen van slachtoffers. De aangevers dachten via social media een date te hebben gemaakt en werden vervolgens steeds naar eenzelfde locatie aan de Akkerwinde in Apeldoorn gelokt. Daar werden ze door onbekende mannen geslagen en beroofd van hun bezittingen, waaronder telefoons en geld.

Al vier aanhoudingen

Op 26 mei wist de politie, na uitgebreid onderzoek, al twee mannen van 18 en 19 jaar uit Apeldoorn aan te houden. Dit tweetal is zit voor 90 dagen in bewaring. Op 6 juni werd in dit onderzoek een derde persoon aangehouden. Het ging om een 17-jarige jongen uit Apeldoorn. Hij is inmiddels ook voorgeleid aan de Rechter-commissaris en zit voor 14 dagen vast. 

Verhoord

Wat de betrokkenheid van de vierde verdachte, het nu aangehouden meisjes van 15 is, wordt onderzocht. Zij is na verhoor heengezonden, maar blijft verdachte in deze zaak. De politie zet het onderzoek voort en sluit nog meer aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: