zondag, 25. juni 2017 - 14:48 Update: 25-06-2017 16:56

Plezierjacht komt vast te zitten onder de Waalbrug

Plezierjacht komt vast te zitten onder de Waalbrug
Foto: MV Blik op Nieuws
Nijmegen

Bij een van de pijlers van de Waalbrug in Nijmegen is een motorjajacht vastgelopen

Door nog onbekende oorzaak is de boot even na het middaguur aan de verkeerde kant van de pijler terechtgekomen. Dit schrjift Omroep Gelderland. Op Twitter meldt Veiligheidsregio Gelderland Zuid: 'Schip in nood op de Waal bij #Nijmegen. Mensen moeten van boord gehaald worden. Uit voorzorg is brandweer met veel materieel aanwezig'

Het zal nog niet meevallen om het schip daar weg te krijgen. Een woordvoerder van de brandweer laat weten: 'We komen er moeilijk bij vanwege de stroming en harde wind.' Bij de reddingsactie is ook een helikopter ingezet.

Reddingsteam zal opvarenden van boord takelen

Inmiddels heeft de brandweer laten weten dat het niet lukt om bij de twee opvarenden, die op het plezierjacht vastzitten, te komen, omdat de stroming rondom de pijler echt verraderlijk is en het ook nog eens hard waait. Er is nu een reddingsteam uit Amersfoort in een helikopter onderweg om de twee mensen vanaf de brug uit de boot te takelen. Het reddingsteam zal vanaf de Waalbrug de mensen één voor één omhoog takelen, zo schrijft het AD zondag.

Verkeer wordt omgeleid

De Waalbrug is staduitwaarts afgesloten voor al het verkeer. Automobilisten worden omgeleid via de nieuwe stadsbrug De Oversteek.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: