woensdag, 5. juli 2017 - 18:55

Man in politiebureau overleden aan overdosis

Man in politiebureau overleden aan overdosis
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

De 58-jarige Rotterdammer die in november overleed in een cel van het politiebureau aan het Doelwater, blijkt te zijn overleden aan een hoge concentratie drugs. Dat heeft de officier van justitie die het Rijksrecherche-onderzoek naar het overlijden van de man leidde woensdag aan de nabestaanden bekend gemaakt.

Buurtbewoners belden de politie omdat hij op straat mensen lastig viel. Toen agenten arriveerden zat de man weer in zijn woning. De politie ging de woning in om de man hulp te kunnen verlenen en te kunnen laten beoordelen door zorgverleners. De man verzette zich daarbij hevig, en onder andere werd een politiehond ingezet om hem onder controle te krijgen.

De man werd daarna overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij in een cel onwel. Reanimatie mocht niet meer baten en de man kwam te overlijden. Uit de sectie van het NFI blijkt dat dit kwam door een hoge concentratie harddrugs.

Als iemand overlijdt wanneer hij in een cel zit, wordt er standaard onder leiding van het OM een onderzoek door de Rijksrecherche gedaan. De officier van justitie heeft op basis van die bevindingen en die van het NFI geconstateerd dat bij de aanhouding gepast geweld is gebruikt en er niemand vervolgd wordt. Een aanbeveling van het OM aan de politie is de richtlijnen met betrekking tot de aanpak van verwarde en/of gedrogeerd lijkende personen te bekijken. Te denken valt aan vervoer en opvang.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: