donderdag, 6. juli 2017 - 15:07 Update: 06-07-2017 15:10

Vrijspraak roofoverval op taxichauffeur

 Vrijspraak roofoverval op taxichauffeur
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Den Haag

Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag twee broers in hoger beroep vrijgesproken van de roofoverval op een 52-jarige taxichauffeur in de Van Oosterzeestraat te Rotterdam eind februari 2004.

De taxichauffeur werd beschoten en beroofd. Hij overleed later aan zijn verwondingen.

De zaak heeft destijds tot veel beroering geleid. In dezelfde maand waren in Rotterdam twee andere berovingen op taxichauffeurs voorgevallen. De beide verdachten zijn in 2004 voor die feiten veroordeeld.

Deze zaak van taxichauffeur D. betreft een zogenaamde cold case. Nadat het politieonderzoek in 2004 geen resultaat had gehad, is het heropend in 2010. De betrokkenheid van de verdachten bij de twee andere berovingen in februari 2004 was een van de redenen om hen, na heropening van het politieonderzoek, ook voor deze roofoverval als verdachte aan te merken. De rechtbank veroordeelde beide verdachten in 2014 tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 10 jaar. De verdachten gingen in hoger beroep. Het openbaar ministerie heeft in hoger beroep tegen beiden opnieuw 10 jaar gevangenisstraf geëist.

Het hof heeft geoordeeld dat ook het nieuw verzamelde bewijsmateriaal, bestaande uit getuigenverklaringen  en  enkele telefoontaps, onvoldoende is om tot een veroordeling te komen.

 

Categorie:
Provincie: