donderdag, 13. juli 2017 - 11:45 Update: 13-07-2017 12:11

Steeds heftiger ongelukken met huurscooter tijdens vakantie

Steeds heftiger ongelukken met huurscooter tijdens vakantie
Foto: Archief EHF
Leiden

De grootste organisatie van Nederland op het gebied van medische reishulpverlening, Eurocross, luidt de noodklok vanwege de toename van het aantal scooterongevallen.

De laatste maanden zijn er steeds meer meldingen van vakantiegangers die ernstig letsel oplopen bij scooterongevallen in het buitenland. Dit meldt alarmcentrale Eurocross in het Algemeen Dagblad (AD). Volgens de alarmcentrale raken Nederlandse toeristen vaak zo ernstig gewond dat ze vaak liggend naar huis moeten worden gehaald (bijvoorbeeld op een stretcher achterin een vliegtuig).

Nicole Bootsma hoofd van het medische team van Eurocross zegt in de krant: 'Ongevallen vormen de nummer één reden voor repatriëring naar Nederland. Het aandeel van scooterongevallen is daarbij beduidend meer dan vorig jaar.' Het letsel dat Nederlandse toeristen oplopen bij een scooterongeval is volgens Bootsma 'ernstiger dan een aantal jaren geleden'.

De toename van het aantal scooterongevallen komt alleen doordat Nederlanders  weer meer zijn gaan reizen, maar ook doordat zij steeds vaker kiezen voor een avontuurlijke vakantie.