zondag, 16. juli 2017 - 19:41 Update: 16-07-2017 21:56

220.000 bezoekers Zwarte Cross Lichtenvoorde

220.000 bezoekers Zwarte Cross Lichtenvoorde
Foto: fbf
220.000 bezoekers Zwarte Cross Lichtenvoorde
Foto: fbf
Lichtenvoorde

Dit afgelopen weekend hebben 220.000 Zwarte Crossers opnieuw geschiedenis geschreven. De 21ste editie van het jaarlijkse festival in het Achterhoekse Lichtenvoorde gaat de boeken in als volledig uitverkocht.

Tante Rikie

'Ik ben de gelukkigste vrouw aan deze kant van de kosmos. Wat een geweldig weekend! En wat prachtig dat onze bezoekers weer hebben laten zien dat een feestje bouwen met zoveel mensen bij elkaar hier gewoon nog kan. Was de hele wereld maar één grote Zwarte Cross!', aldus een uitgelaten en zichtbaar geëmotioneerde festivaldirectrice Tante Rikie.

Afgelopen donderdag opende het festival de poorten van de camping. Vanaf vrijdag hadden de dagbezoekers de mogelijkheid om zich te goed te doen aan muziek en theater op 32 podia, motorcross, theater, stunt en ander spektakel. Vrijdagavond werden ook de allerlaatste kaarten aan de dagkassa verkocht en daarmee was de Zwarte Cross 2017 volledig uitverkocht.

Jeffrey Herlings en Thomas Kjer Olsen winnen Dutch Masters of Motocross

De finale van Dutch Masters of Motocross werd vandaag ook gereden. Jeffrey Herlings en Thomas Kjer Olsen (DEN) werden de onbetwiste winnaars van respectievelijk de Dutch Masters MX1 en de MX2. De KNMV en Zwarte Cross sloegen deze editie de handen ineen. Dankzij deze samenwerking had de Zwarte Cross een beter deelnemersveld dan ooit met uitsluitend wereldtoppers aan het starthek.

Stuntman herstelt in ziekenhuis

Stuntman William van den Putte (BEL) kwam zaterdag ongelukkig ten val tijdens de FMX-show in stuntvak Ground Hero. 'Het was even schrikken, maar we zijn ontzettend opgelucht dat we kunnen melden dat hij buiten levensgevaar is. William ligt nog met hoofdletsel in het ziekenhuis. We zijn blij dat William na zijn val meteen de hulp kreeg die hij nodig had van de geweldige hulpdiensten.', berichtte de organisatie vandaag. Het weekend is verder zonder calamiteiten verlopen, net als voorgaande jaren.

Band Rondé

De band Rondé wist zondagmiddag op het hoofdpodium het publiek van de Zwarte Cross in de Gelderse Achterhoek in Lichtenvoorde goed te vermaken. Met ‘Run’, ‘We Are One’ en ‘Why Do You Care’ scoorde 3FM Serious Talent Rondé drie megahits op rij. Zangeres Rikki: 'Maak echte muziek. Ik wil muziek maken waarvan ik een rilling krijg. Van top tot teen. Ik wil me emotioneel verbonden voelen met een bepaald nummer'. 'Naar mijn mening moet je als artiest achter elk geschreven woord staan. Daar streef ik elke dag naar: muziek maken die mensen verliefd laat worden', aldus zangeres Rikki. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):