woensdag, 19. juli 2017 - 10:03 Update: 19-07-2017 20:23

Onderzoek naar fatale brand Diemen

Dode en vier gewonden bij brand studentenflat Diemen
Foto: BlikopNieuws.nl
Dode en vier gewonden bij brand studentenflat Diemen
Foto: BlikopNieuws.nl
Diemen

Bij de brand in een studentenflat aan de Rode Kruislaan in Diemen is in de nacht van dinsdag op woensdag één persoon om het leven gekomen en vielen er vier gewonden waarvan één ernstig. Het dodelijke slachtoffer werd woensdagochtend later aangetroffen op één van de bovenste etages van de studentenflat.

Daar werd nog een bewoner ontdekt, die gewond is overgebracht naar het ziekenhuis. In totaal zijn er vier gewonden, van wie één zwaargewond. In de flat waar woensdagnacht brand uitbrak, waren veel politieagenten en brandweerlieden ter plaatse gekomen om de slachtoffers op te vangen.

Stormram

Zowel politieagenten als brandweerlieden gingen met een stormram langs de deuren  van alle woningen langs om alle bewoners te evacueren. Die woningen waren in principe allemaal ontruimd, maar om 08.30 uur kwam er toch nog een bewoonster in nachtjapon naar buiten. Zij zat onder het zwarte roet. De hulpdiensten liepen vervolgens ter controle alle woningen nog eens na. Inmiddels is ook de forensische opsporing in het gebouw aanwezig.

Ziekenhuis

Bij de brand in een benedenwoning zijn drie mensen gewond geraakt, van wie een zwaargewond. De drie gewonden zijn naar een ziekenhuis overgebracht. Zij hebben brandwonden opgelopen en rook ingeademd. Bij de brand, die rond 03.45 uur uitbrak, werd vanwege de rookontwikkeling de hele flat van in totaal 16 verdiepingen ontruimd. 

Mogelijk brandstichting

De brand is inmiddels geblust, maar het is nog onduidelijk wanneer de bewoners, die tijdelijk zijn opgevangen in het gemeentehuis, weer naar huis terug kunnen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend maar de politie houdt rekening met mogelijke brandstichting en vraagt mensen die iets gehoord of gezien hebben, of die informatie hebben omtrent deze brand, zich te melden.

Onafhankelijk onderzoek evacuatie

De driehoek Gemeente Diemen, Openbaar Ministerie en de politie hebben woensdag een onafhankelijk onderzoek aangekondigd naar de brand en de evacuatie dit om duidelijk te krijgen wat er precies is gebeurd. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: