maandag, 24. juli 2017 - 17:55 Update: 24-07-2017 18:01

Hoofdagent stuurt afpersingsbrieven na bezoek homo-ontmoetingsplek

Hoofdagent stuurt afpersingsbrieven na bezoek homo-ontmoetingsplek
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Utrecht

Een hoofdagent heeft geprobeerd twintig slachtoffers die een homo-ontmoetingsplek hadden bezocht af te dreigen door ze brieven te sturen met een eis om geld in de vorm van bitcoins. Het Openbaar Ministerie (OM) Midden-Nederland heeft maandag in de rechtszaak tegen de hoofdagent hoger beroep aangetekend tegen de uitspraak van de rechtbank in deze zaak.

Misbruik account collega

De verdachte maakte misbruik van een politieaccount van een collega om van genoteerde kentekens van een homo-ontmoetingsplek naam en adresgegevens te achterhalen. 

Vervolgens stuurde hij naar meerdere slachtoffers afdreigingsbrieven Het OM eiste in eerste aanleg 24 maanden celstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk met een verplichting behandeld te worden voor zijn stoornis.

De rechtbank legde negen maanden celstraf op waarvan zes voorwaardelijk met een behandelverplichting. Het OM stelt dat deze uitspraak niet in verhouding staat tot de aard en de ernst van het gepleegde feit en de gevolgen daarvan voor de kwetsbare doelgroep slachtoffers. Het OM heeft daarom hoger beroep aangetekend.

Categorie:
Provincie: