vrijdag, 28. juli 2017 - 21:27 Update: 28-07-2017 21:36

Reusachtige racemotor stijgt op in Joure

Reusachtige racemotor stijgt op in Joure
Foto: Frank Vink
Reusachtige racemotor stijgt op in Joure
Foto: Frank Vink
Joure

Afgelopen woensdag, de eerste dag van de Friese ballonfeesten in Joure, trok veel bezoekers. Burgemeester Veenstra opende de 32 editie van de Friese ballonfeesten.

Er stegen vele tientallen luchtballonnen op vanaf de Nutsbaan. Ook waren er allerlei activiteiten georganiseerd en konden de bezoekers een hapje en een drankje nuttige.

De Friese Ballonfeesten, uniek evenement in Fryslân

Dit jaar wordt van 26 tot en met 30 juli voor de 32e keer het grootste internationale ballonfestival van Nederland gehouden in Joure. De Friese Ballonfeesten zijn een uniek evenement, dat als een magneet jaarlijks tussen de 20.000 en 25.000 nationale en internationale bezoekers trekt. Daarmee staat het grootse ballonevenement al jaren in de top van de vaderlandse evenementenagenda's. De Friese Ballonfeesten kregen van het publiek onlangs het predikaat Beste Uitje 2017 in Friesland.

Racemotor

Het publiek heeft iedere avond een prachtig uitzicht op een Nutsbaan vol met heteluchtballonnen. Vijf avonden zullen er maximaal 35 van deze eivormige luchtvaartuigen in allerlei kleuren en maten opstijgen. Onder hen zijn ook een aantal speciale vormen, zoals een enorme racemotor, een reusachtige Hollandse molen en het zelfportret van Vincent van Gogh. 

Nieuwe onderdelen

Voor de 32e editie heeft de organiserende stichting allemaal nieuwe onderdelen in petto. Zo is een deel van de Nutsbaan tropisch ingericht als het Ibiza van Joure, met natuurlijk een DJ die de nodige bijpassende muziek draait. Er is ruimte voor hip foodtruckfestival en een kidsveld met luchtkussens, een Kids-DJ en meer. Na het opstijgen van de luchtballonnen zijn er op het grote veld o.a. een clown, een inloopluchtballon (bezoekers kunnen een special ervaring opdoen door in een luchtballon rond te lopen en kijken), kermis en miniatuurluchtballonnen. 

Telekids, Oldtimers, Night Glow

Natuurlijk is er ook muziek op het podium met energieke bands als Straight On Stage. Traditionele ingrediënten als de kermis en een markt zullen niet ontbreken. Als klap op de vuurpijl wordt voor het eerst dit jaar iedere dag afgesloten met een fantastische Night Glow, waarbij luchtballonnen in het donker op de maat van sfeervolle muziek als reuze schemerlampen worden verlicht.

Dagelijks is er ruimte op de Nutsbaan ingericht voor de (vlooien)markt, die op zaterdag en zondag zelfs tot laat in de avond gaat duren. Met het Telekids Kinderfeest is er zaterdags extra aandacht voor de jongste bezoekers. Op zondag kunnen liefhebbers van oude tijden hun hart ophalen tijdens de Oldtimershow. Voertuigen, auto's, motoren etc. uit diverse periodes van onze geschiedenis staan centraal.

Categorie:
Provincie: