dinsdag, 22. augustus 2017 - 15:07 Update: 23-08-2017 12:37

Rijkswaterstaat al bezig met de winter: eerste 3 miljoen kilo strooizout geleverd

Drie miljoen kilo strooizout hartje zomer aan RWS geleverd
Foto: Rijkswaterstaat
Raamsdonkveer

Het eerste schip, met in totaal 3 miljoen kilo strooizout, is dinsdag aangekomen bij de strategische zoutloods van Rijkswaterstaat in Raamsdonksveer. Dit heeft Rijkswaterstaat dinsdag laten weten.

Totaal 75 miljoen kg aangevuld

In totaal wordt de totale zoutvoorraad van Rijkswaterstaat aangevuld met circa 75 miljoen kg, waarmee de voorraad wordt aangevuld tot ruim 200 miljoen kg. Het zout wordt opgeslagen in 4 centrale zoutloodsen en 56 regionale steunpunten.

Komende winter

Rijkswaterstaat maakt zich op voor de komende winter en start als eerste met het aanvullen van de zoutvoorraad. In de maanden september en oktober vindt de vlootschouw plaats waarbij al het wintermaterieel wordt getest en winterklaar gemaakt. Ook krijgen de chauffeurs van de strooiwagens en sneeuwschuivers een opfriscursus en worden nieuwe routes verkend.

Om de gladheid tijdens winterse omstandigheden te bestrijden, kan Rijkswaterstaat 546 strooiwagens en 350 sneeuwploegen inzetten. Daarnaast staan er 2 Firestorms, 1 Lavastorm en 1 Filesproeier klaar. 

10.000 km wegdek in 2 uur

Het wintermaterieel kan binnen 2 uur 10.000 km afleggen om alle snelwegen, inclusief op- en afritten en verzorgingsplaatsen, preventief te strooien. Als alle wagens actief zijn, werken 1200 mensen aan de gladheidsbestrijding van Rijkswaterstaat.

Categorie:
Provincie: