maandag, 28. augustus 2017 - 18:00 Update: 28-08-2017 18:01

Vuurwapen valt tijdens worsteling na bedreiging op de grond

Vuurwapen valt tijdens worsteling na bedreiging op de grond
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De politie heeft maandagochtend rond 09.00 uur een man aangehouden op verdenking van het bedreigen van een stel met een vuurwapen. 'De bedreiging vond de zondagavond ervoor al plaats', zo meldt de politie maandag.

Vuurwapen getrokken bij conflict

Op zondagavond 28 augustus omstreeks 19.30 uur rijden een man en vrouw op een snorfiets over de Pieter Calandlaan. Tijdens hun rit ontstaat er om onduidelijke reden een conflict met een scooterrijder. Ter hoogte van de Louis Bouwmeesterstraat escaleert dit conflict en wordt er na duw- en trekwerk door de scooterrijder een vuurwapen getrokken.

Kettingslot

De man reageert hierop door met zijn kettingslot richting de verdachte met het vuurwapen te slaan. Hierna ontstaat een worsteling en valt het vuurwapen op de grond. Vervolgens raapt de vrouw het vuurwapen op, waarna de verdachte het afpakt en wegrijdt. Niemand is gewond geraakt. Delen van het vuurwapen zijn op straat blijven liggen en door de politie inbeslaggenomen.

Verdachte verhoord

Het stel is meegegaan naar het politiebureau en heeft een verklaring afgelegd. De aangehouden man wordt door de recherche verhoord. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Zij kunnen contact opnemen met het onderzoeksteam via 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: