maandag, 4. september 2017 - 17:18 Update: 04-09-2017 18:49

Nepagenten bestelen bejaarden

Nepagenten pikten geld en sieraden bejaarden
Foto: Archief FBF
Arnhem

Met de aanhouding van twee mannen maandagochtend vroeg heeft de politie tientallen diefstallen van met name ouderen opgelost. Dit meldt de politie maandagmiddag.

Nepagenten

'Het duo deed zich, waarschijnlijk in heel het land, voor als politieagenten en kwam zo de woningen van hun slachtoffers binnen om ze vervolgens van hun geld en sieraden te bestelen', aldus de politie maandagmiddag.

Arnhemmers

Het gaat om twee mannen van 54 en 56 jaar uit Arnhem. De recherche kreeg tijdens het maandenlange onderzoek het vermoeden dat de twee hun slachtoffers onder meer bij supermarkten uitzochten, en volgden. Eenmaal bij het huis van het slachtoffer zouden ze aangebeld hebben en met een vervalst legitimatiebewijs zich als politieman hebben voorgedaan.

Geld en sieraden

Verschillende bejaarden zijn zo van hun sieraden en geld bestolen. De verdachten worden verdacht van meerdere babbeltrucs, tussen de tien en twintig.  In het onderzoek worden de verdachten nu eerst gehoord over deze zaken. 

Mogelijk nog meer zaken

De politie sluit echter niet uit dat er in de loop van het onderzoek nog meer zaken aan het licht komen. In het onderzoek worden de verdachten nu eerst gehoord over de zaak. Uiteindelijk zal een Officier van Justitie beoordelen of en voor hoeveel zaken de twee voor de rechter worden gebracht.  

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):