maandag, 4. september 2017 - 17:22 Update: 04-09-2017 17:39

Ophef over 'spionage'-reclamebord NS-station Amersfoort

Ophef over 'spionage'-reclamebord NS-station Amersfoort
Foto: Archief EHF
Utrecht

Er is ophef ontstaan over een reclamezuil op het perron op het NS-station in Amersfoort. In het reclamebord zouden camera's zijn gemonteerd. Dit meldt De maatschappij Voor Betere OV maandag.

De maatschappij Voor Betere OV heeft geëist dat de camera's direct worden verwijderd vanwege de 'ongehoorde' schending van privacy. 

Klacht

'Dat op een station beveiligingscamera’s hangen, die uitsluitend door bevoegd personeel mogen worden bekeken, daarmee is weinig mis. Maar beelden van  reizigers waar een of ander reclamebureau beschikking over krijgt? Onaanvaardbaar', aldus Voor Betere OV.

E-mail aan NS en ​ProRail

Voor Betere OV heeft zowel de NS als Prorail een mail gestuurd en geëist dat de camera's direct worden uitgezet en worden verwijderd. NS liet in een eerste reactie op Twitter vervolgens weten dat 'met die camera's adverteerders kijken of passanten de advertentie bekijken en hoe lang'. 

Klachten

Daarna regende het klachten en paste de NS haar eerdere statement aan. Het zou niet gaan om een camera maar om een sensor die bepaald 'gedrag' meet. De speciale reclamezuilen met 'camera's' zouden op meerdere stations door het hele land staan.

Categorie:
Provincie: