maandag, 4. september 2017 - 22:50 Update: 05-09-2017 8:52

Meer mensen verdronken ondanks matige zomer

Meer mensen verdronken ondanks matige zomer
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Reddingsbrigade Nederland heeft vandaag de eindbalans opgemaakt van de zomer van 2017. Afgelopen week bood de Reddingsbrigade, in de laatste week van de hulpverleningsregistratieperiode van de zomer 2017, 276 keer hulp.

In totaal kwamen de lifeguards van de Reddingsbrigade deze zomer 3.810 keer in actie. In 176 gevallen was er sprake van een redding uit een levensbedreigende situatie. Zonder hulp van de Reddingsbrigade hadden deze mensen het waarschijnlijk niet overleefd. Er waren 15 dodelijke slachtoffers te betreuren als gevolg van een zwemrecreatie ongeval in open water.

Het totaal aantal hulpverleningen uitgevoerd door de vrijwilligers van de Reddingsbrigade lag deze zomer, mede door het matige zomerweer, lager dan andere jaren.  De hulpverleningen die werden verricht waren vaak wel heftig van aard. Door sterke wind en stromingen kwamen veelvuldig mensen in de problemen die door de Reddingsbrigade uit het water moesten worden gehaald. Gelukkig kwam voor velen de hulp op tijd, maar bij een aantal gevallen mocht de inzet van de Reddingsbrigade niet meer baten. Dit is niet alleen tragisch voor de directe omgeving van het slachtoffer, maar heeft ook grote impact op de hulpverleners.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: