dinsdag, 5. september 2017 - 14:23 Update: 05-09-2017 18:36

Verdachten van grootschalige handel in anabole steroïden aangehouden

Verdachten van grootschalige handel in anabole steroïden aangehouden
Foto: NVWA
Tilburg

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA-IOD) heeft maandag 4 september 3 verdachten van grootschalige handel in anabole steroïden en andere geneesmiddelen aangehouden. Een speciale aanhoudingseenheid van de FIOD heeft bijstand geleverd bij de aanhoudingen.

Rechercheurs van de NVWA-IOD doorzochten daarnaast 2 bedrijfspanden, een garagebox en 3 woningen in Tilburg en Bergen op Zoom. Daarbij hebben zij onder meer een aanzienlijke hoeveelheid anabolen en andere medicijnen in beslag genomen. Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

De 51-jarige hoofdverdachte is eigenaar van een winkel in sportvoeding en –supplementen in Tilburg. De verdenking is dat hij vanuit zijn kantoor achter de winkel op grote schaal anabolen steroïden en geneesmiddelen verkocht zonder te beschikken over een handelsvergunning daarvoor. Klanten konden op het kantoor hun bestelling doorgeven. Deze werd vermoedelijk vanuit een voorraad in de winkel of vanuit een nabijgelegen opslag geleverd. Een 49-jarige inwoonster van Tilburg en een 46-jarige man uit Bergen op Zoom worden ervan verdacht actief mee te helpen bij deze illegale handel.

Categorie:
Provincie: