woensdag, 6. september 2017 - 16:46 Update: 06-09-2017 18:52

OM eist celstraf voor poging moord met vleesvork in Emmeloord

Man probeerde vriendin met vleesvork te vermoorden in Emmeloord
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Emmeloord/Lelystad

Vorig jaar heeft een 30-jarige man geprobeerd in Emmeloord zijn vriendin op gruwelijke wijze met een vleesvork van het leven te beroven. 'Een week voor het steekincident mishandelde hij haar', zo meldt de rechtbank Midden-Nederland woensdag die de man heeft veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 jaar.

Blijvende littekens

De man lokte zijn vriendin in het kader van haar verjaardag naar een afgelegen plek. Daar blinddoekte hij haar en stak met een vleesvork op haar in, onder meer in haar hals. Ook kneep hij haar keel dicht. Het slachtoffer overleefde de gruwelijke aanval. 

Verzet gepleegd en geluk gehad

Deels omdat zij zich verzette en verdedigde, maar ook omdat ze simpelweg geluk heeft gehad. De vrouw heeft blijvende littekens op haar buik, borsten en hals. Zij voelt zich nog altijd angstig en verdrietig, zoals ook bleek uit haar slachtofferverklaring.

Geen behandeling

De man is eerder veroordeeld voor meerdere ernstige delicten. Hij werkte niet mee aan onderzoeken en gaf geen verklaring voor zijn daden. De rechtbank kan daarom geen behandeling of maatregel opleggen om de kans op herhaling te verkleinen. 

Geen contact- of locatieverbod

De rechtbank wijkt af van de eis van de officier van justitie omdat er rekening is gehouden met straffen die in vergelijkbare zaken worden opgelegd. Gezien de lengte van de straf ziet de rechtbank geen aanleiding om een contact- of locatieverbod op te leggen.

Categorie:
Provincie: