donderdag, 7. september 2017 - 14:24 Update: 07-09-2017 14:35

Ramkraak juwelier Wageningen, 2 van de 4 daders gepakt

Ramkraak juwelier Wageningen, 2 van de 4 daders gepakt
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Wageningen

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee verdachten van een ramkraak op een juwelier in Wageningen aangehouden. 'Het gaat om een 30-jarige en een 26-jarige man', zo laat de politie donderdag weten.

Juwelier Hoogstraat

'Zij worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een ramkraak van een juwelier aan de Hoogstraat in Wageningen rond 03.00 uur. Het is nog onduidelijk wat er is buitgemaakt', aldus de politie.

Vier daders op scooters gevlucht

De politie was binnen een minuut ter plaatse en trof midden op straat een auto aan die dwars op de weg stond. Ook was te zien dat de gevel van de juwelier eruit lag. Direct bij aankomst sprongen de vier daders op twee scooters en reden weg in de richting van de Hema. De agenten reden achter de vluchtende scooters aan. Eén van de scooters ging al snel onderuit waarop twee verdachten te voet verder gingen. Zij werden even later door de politie aangehouden.

Politiehelikopter

Diverse eenheden zetten vervolgens de wijk af en ook vanuit de lucht werd steun geleverd. Dit heeft uiteindelijk niet geleid tot de aanhouding van de twee andere verdachten. De politie is direct met het onderzoek gestart en zette de plaats delict ruim af om goed onderzoek te kunnen doen. Er werd al met diverse getuigen gesproken. 

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van de ramkraak. De politie heeft inmiddels al beeldmateriaal veiliggesteld. Toch houdt de politie zich aanbevolen voor ander beeldmateriaal of andere informatie die kan bijdragen tot het oplossen van deze zaak neemt u dan contact met de politie via het nummer 0900-8844. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: