vrijdag, 8. september 2017 - 21:18 Update: 08-09-2017 21:19

Vijf verzwakte verstekelingen in vrachtwagen in Eindhoven aangetroffen

Vijf verzwakte verstekelingen in vrachtwagen in Eindhoven aangetroffen
Foto: Archief EHF
Eindhoven

Vrijdagochtend heeft de politie rond 9.00 uur op een bedrijventerrein aan de Hugo van der Goeslaan vijf vluchtelingen aangetroffen in een vrachtwagen. Dit meldt de politie vrijdag.

Politie gealarmeerd

Een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Polen kwam met zijn vrachtwagen rond 9.00 uur bij het bedrijf aan. Bij het openen van de trailer van de vrachtwagen ontdekten medewerkers de 5 verstekelingen. Daarop werd direct de politie gealarmeerd.  

Verzwakt en hartkloppingen

De 5 volwassen mannen waren verzwakt van de reis in hun schuilplaats en zijn ter plaatse door een ambulance nagekeken. Eén van hen is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht omdat hij hartkloppingen had. Daar is hij behandeld en inmiddels ook weer ontslagen. 

Chauffeur en verstekelingen aangehouden

Uiteindelijk zijn alle 5 de mannen aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder (identiteits)onderzoek. Het is nog niet duidelijk hoe lang de mannen achter in de vrachtwagen hebben gezeten, waar ze precies aan boord zijn gegaan en wat hun bestemming was. Het vijftal komt vermoedelijk uit Afghanistan. Ook de chauffeur van de vrachtwagen is door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.  

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: