dinsdag, 12. september 2017 - 16:08 Update: 12-09-2017 16:15

Groot anabolennetwerk blootgelegd, 5 verdachten opgepakt

Groot anabolennetwerk blootgelegd, 5 verdachten opgepakt
Foto: Politie
Dordrecht

De politie heeft in Dordrecht een grote slag geslagen in de drugshandel; met het blootleggen van een grootschalige productielijn van anabolen, en het bijbehorende distributienetwerk. Dit heeft de politie dinsdagmiddag laten weten.

Vijf arrestaties

'Vervalste verpakkingen, ruim €100.000 euro,- 1,5 kilo amfetamine en een grote hoeveelheid anabolen zijn in beslag genomen. Vijf mensen zijn gearresteerd', aldus de politie.

Grootschalige handel

Het onderzoek naar de handel in anabole steroïden startte in mei van dit jaar na informatie vanuit een eerder gedraaid onderzoek in Gorinchem. Al snel bleek dat het niet om gebruikershoeveelheden ging, maar om een grootschalige handel en productie van anabolen vanuit Dordrecht.

Elf locaties doorzocht

De afgelopen maanden werd zorgvuldig onderzoek verricht door de recherche. Op 11 verschillende locaties, waaronder woningen in Dordrecht, Hendrik Ido Ambacht en Haarlem werden panden volledig binnenste buiten gekeerd. In een loods en een zeecontainer in Dordrecht vond de politie uiteindelijk het productiehuis van de anabolen. Van daaruit werden de anabolen, mooi verwerkt in tienduizenden glazen ampullen en flesjes, het ook gedistribueerd naar binnen- en buitenland.

Fabriek in zeecontainer

Coördinator van het onderzoek Marco Reitsma; 'In de loods en de zeecontainer vonden we een zeer professioneel in werking zijnde fabriek met verschillende machines om de pillen gedrukt en verpakt te voorzien van vervalste etiketten. De grondstoffen werden ingevoerd vanuit China en Polen en hier verwerkt tot eindproducten om vervolgens te verkopen aan gebruikers en tussenhandelaren door heel Nederland, Denemarken, Duitsland en België'.

Arrestaties

In deze zaak werden dinsdag 5 september zeven vijf verdachten aangehouden. De twee hoofdverdachten, een 58-jarige Dordtenaar en een 58-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht, zijn vrijdag 8 september voorgeleid. Zij zijn in bewaring gesteld.

De overige drie verdachten uit Dordrecht, een man van 53 en twee vrouwen van 52 en 56 jaar, zijn in afwachting van hun proces in vrijheid gesteld. 

Omvang

Naast een zeer grote hoeveelheid anabolen, vervalste verpakkingen en 1,5 kilo amfetamine troffen de rechercheurs bij de zoekingen  ook nog eens circa €100.000 aan contant geld aan. Het rechercheteam nam het in beslag, net als computers, 4 auto’s, munitie, administratie en mobiele telefoons. Tevens legden zij beslag op een aantal bankrekeningen voor een bedrag van zo’n 50.000 euro.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: