vrijdag, 15. september 2017 - 17:12 Update: 15-09-2017 17:27

Politie schiet tijdens achtervolging vluchtende automobilist

Politie schiet tijdens achtervolging vluchtende automobilist
Foto: FlashphotoNL
Maastricht

Vrijdagmiddag heeft de politie bij een achtervolging van een vluchtende automobilist in Maastricht geschoten. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

Stopteken genegeerd

De politie wilde rond 13.30 uur een automobilist controleren. Deze reed vanuit Heerlen via Swier richting Valkenburg. Op de Emmaberg kreeg hij een stopteken, dat hij negeerde. Hij ging er vandoor en vluchtte via de oprit van de A79 al spookrijdend in de richting van Maastricht. 

Klemgereden

In Meerssen, ter hoogte van de oprit van de A79, is opnieuw geprobeerd de bestuurder tot stoppen te dwingen. Hij reed in op een politieagent en daarop zijn door de politie enkele schoten gelost. De wilde rit eindigde uiteindelijk op het Miradorplein in Maastricht nadat de automobilist door verschillende politieauto’s werd klem gereden. 

Automobilist naar ziekenhuis

De bestuurder van de auto is voor onderzoek met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet duidelijk of hij letsel heeft opgelopen tijdens zijn vlucht. Hij is in ieder geval niet gewond geraakt als gevolg van de schoten door de politie. 

Forse schade aan politievoertuigen

Bij de achtervolging liep verder niemand verwondingen op. Wel zijn verschillende politievoertuigen ernstig beschadigd. Waarom de automobilist zich aan de politiecontrole wilde onttrekken, is nog niet bekend.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: