zondag, 17. september 2017 - 17:47 Update: 17-09-2017 17:55

Dronken in pand opgesloten inbreker belt zelf 112

Dronken in pand opgesloten inbreker belt zelf 112
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Nederweert

De politie in Limburg kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een wel heel bijzonder telefoontje. Een inbreker belde vanaf het dak van een pand in Nederweert dat hij zat opgesloten en of de politie hem kon komen bevrijden.

Opgesloten

Het Operationeel Centrum kreeg de melding van een persoon die in een pand in Nederweert had ingebroken. Echter, op het moment dat hij zich in het pand bevond viel er een deur achter hem dicht en zag hij geen mogelijkheid meer om het pand te verlaten. Zijn enige optie was op dat moment nog om op het dak van het pand te gaan staan en zelf 112 te bellen.

Smoes werkt niet echt meer

Aan de telefoon probeerde hij er nog een mooi verhaal van te maken, maar zijn aanwezigheid in het pand om 04.45 uur in de ochtend en de alertheid van onze centralist, resulteerden erin dat hij al snel bekende dat hij niets in het pand te zoeken had en eigenlijk in had willen breken.

Dronken

De politie-eenheid die ter plaatse kwam heeft de man weten te traceren en hem vanuit het pand naar de politieauto begeleid. Uiteindelijk bleek dat de inbreker behoorlijk diep in het glaasje had gekeken en niet meer helemaal wist waar hij mee bezig was. Voorzien van een proces-verbaal is hij naar huis gestuurd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):