woensdag, 20. september 2017 - 11:36 Update: 20-09-2017 12:12

Camiel Eurlings kan bestuurslid IOC blijven ondanks strafblad

Camiel Eurlings stopt bij KLM
Foto: Archief FBF
Amsterdam

Ondanks zijn strafblad heeft oud-minister en voormalig KLM-topman Camiel Eurlings een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gekregen.

Die had hij nodig om te kunnen aanblijven in het bestuur NOC*NSF en het Internationaal Olympisch Comité, zo meldt het AD. Algemeen directeur  van NOC*NCF Gerard Driessen zegt hierover in de krant: 'Het gevoel van ongemak rond Eurlings is door zijn VOG voor mij persoonlijk verdwenen.'

De bestuursfuncties van Camiel Eurlings kwamen onder druk te staan, nadat zijn ex-vriendin aangifte tegen hem deed. Zij beschuldigde hem van mishandeling, waarbij zij een gebroken elleboog, een hersenschudding en kneuzingen opliep. Er kwam geen openbare rechtszaak.  Eurlings schikte de zaak met zijn ex-vriendin, maar kreeg wel een justitiële aantekening op zijn strafblad.

Bij de beoordeling of iemand een VOG krijgt, wordt gekeken of het strafblad relevant is ten opzichte van het doel waarvoor de VOG is aangevraagd. Screeningsautoriteit Justis oordeelde dat de schikking het bestuurskundig functioneren van Eurlings niet in de weg stond, aldus de krant.

Categorie:
Provincie: