zaterdag, 23. september 2017 - 20:22

Landelijke open dag asielzoekerscentra goed bezocht

Foto van asielzoekerscentrum AZC | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Het bezoekersaantal voor de landelijke open dag van asielzoekerscentra is rond de 27000 personen uitgekomen. De landelijke Open azc dag is een initiatief van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), ministerie van Veiligheid en Justitie en VluchtelingenWerk Nederland.

Alle organisaties spreken van een geslaagde dag waarin waarin veel mooie ontmoetingen hebben plaatsgevonden.

Gerard Bakker, bestuursvoorzitter Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA); “Vandaag spraken we in het hele land vooral met asielzoekers in plaats van over hen. Mooie ontmoetingen, culturele verbinding en veel belangstelling, ik vind het nu al een zeer geslaagde open dag. Er was ook veel aandacht voor de begeleidende taak van het COA, belangrijk voor een snelle integratie en participatie van vergunninghouders.”

Dorine Manson, directeur VluchtelingenWerk Nederland (VWN): 

"Geweldig dat duizenden mensen vandaag op pad zijn gegaan om vluchtelingen te ontmoeten en een kijkje in een azc te nemen. Veel vluchtelingen willen niets liever dan Nederlanders leren kennen, maar dat gaat niet vanzelf. Deze ontmoetingen zijn waardevol voor vluchtelingen en dragen eraan bij dat zij zich straks sneller thuis voelen in Nederland."

Categorie:
Provincie: