maandag, 25. september 2017 - 9:23 Update: 25-09-2017 9:34

Italiaanse ontwerpt smurfvliegtuig voor de Belgen

Italiaanse ontwerpt smurfvliegtuig voor de Belgen
Foto: Brussels Airlines
Brussel

Brussels Airlines krijgt een Smurfenvliegtuig. Dat is het resultaat van een ideeënwedstrijd die de luchtvaartmaatschappij uitschreef.

Fans hebben massaal gekozen voor de Smurfen voor het vijfde speciale vliegtuig van de airline. De designer van het Smurfenvliegtuig en winnaar van de wedstrijd is de Italiaanse studente Marta Mascellani.

Marta’s Smurfendesign van de tweede finalist: Art Nouveau/Victor Horta. De Smurfen zijn één van België’s meest geliefde tekenfilmfiguurtjes en dus een goede vliegende ambassadeur voor België.

Het design zal binnenkort tot leven komen op een Airbus A320, die vanaf maart 2018 heel Europa (en soms zelfs daarbuiten) zal doorvliegen in het Brussels Airlines netwerk. Als winnaar van de wedstrijd zal Marta het designproces en de creatie van het vliegtuig achter de schermen kunnen meemaken; op de eerste rij staan wanneer het onthuld wordt en op de eerste vlucht meevliegen.

Maar een Smurfen-vliegtuig is geen primeur. Sinds de lente van 2017 vliegt er al een toestel van de luchtvaartmaatschappij SunExpress rond met de blauwe creatuurtjes. Dat vliegtuig kwam er naar aanleiding van de film ‘Smurfs: The Lost Village’ (‘De Smurfen en het verloren dorp’).

Categorie:
Provincie: