vrijdag, 29. september 2017 - 15:14 Update: 30-09-2017 12:42

Bekentenis 14-jarige zoon in moordzaak Katlijk

Zoon (14) bekent ouders Katlijk met mes te hebben gedood
Foto: Politie
Katlijk

De 14-jarige zoon, die door de politie als verdachte van betrokkenheid bij de dood van zijn ouders in het Friese Katlijk is aangehouden, heeft in een bekentenis tegenover de politie verklaard dat hij zijn beide ouders met een mes heeft gedood. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Hechtenis verlengd 

'De rechter-commissaris van de Rechtbank Noord-Nederland heeft dan ook besloten dat de 14-jarige jongen uit Katlijk 14 dagen langer in voorarrest blijft', aldus het OM. De beperkingen zijn opgeheven. Zoals gebruikelijk bij minderjarige verdachten wordt hij overgebracht naar een Justitiële Jeugdinrichting.

Minderjarig

Omdat het in deze zaak gaat om een minderjarige verdachte zal het OM verder terughoudend zijn in het verstrekken van informatie over het onderzoek. Dit heeft te maken met de bescherming van de privacy van deze heel jonge verdachte. 

In dit soort situaties weegt het persoonlijk belang van de verdachte zwaarder dan het belang om de maatschappij van uitgebreide informatie te voorzien. De nabestaanden worden door familierechercheurs van de politie op de hoogte gehouden.

Als het onderzoek is afgerond zal de zaak in principe achter gesloten deuren worden behandeld. De verwachting is dat de zaak begin 2018 op zitting komt.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: