woensdag, 4. oktober 2017 - 16:14 Update: 04-10-2017 16:15

Slachterij moet 7 miljoen euro terugbetalen aan gemeente Nijmegen

Slachterij moet 7 miljoen euro terugbetalen aan gemeente Nijmegen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Arnhem/Nijmegen

De rechtbank in Arnhem heeft woensdag slachterij Hilckmann veroordeeld tot het terugbetalen van 7 miljoen euro aan de gemeente Nijmegen. Dit heeft de rechtbank Arnhem woensdag bekendgemaakt.

Financiering verplaatsing

Volgens de rechtbank heeft Hilckmann de gemeente op het verkeerde been gezet door een onjuiste mededeling te doen over de financiering voor de verplaatsing van haar bedrijf.

Overeenkomst met gemeente

Hilckmann en de gemeente Nijmegen hadden een overeenkomst gesloten. Deze overeenkomst hield in dat de gemeente de opstallen van Hilckmann kocht. Hilckmann zou op haar beurt haar bedrijf, een slachterij, verplaatsen van Nijmegen naar Cuijk. 

Voorwaarde financiering

De overeenkomst was gesloten onder de voorwaarde dat Hilckmann financiering zou krijgen voor de bedrijfsverplaatsing. Hilckmann heeft op enig moment tegen de gemeente gezegd dat zij financiering voor de bedrijfsverplaatsing had verkregen, terwijl dat niet het geval was. 

Door die mededeling is de overeenkomst in werking getreden en heeft de gemeente een prijs betaald die was afgestemd op de levering van de opstallen en de verplaatsing van het bedrijf. Het bedrijf is uiteindelijk niet verplaatst. 

Verkeerde been

Volgens de rechtbank heeft Hilckmann de gemeente op het verkeerde been gezet door de onjuiste mededeling over de financiering te doen. Hilckmann moet daarom het bedrag dat overeenkomt met de bedrijfsverplaatsing aan de gemeente terugbetalen.

Categorie:
Provincie: