maandag, 16. oktober 2017 - 8:20 Update: 27-10-2017 8:34

'Vader slachtoffer Michael P. vroeg tevergeefs hulp aan justitie'

Vader slachtoffer Michael P. vroeg tevergeefs om hulp
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Hulshorst

De vader van een van de twee meisjes, die in 2010 in Nijkerk zijn verkracht door Michael P., de verdachte in de zaak Anne Faber, heeft de politiek meerdere keren om hulp gevraagd.

Nooit antwoord

Op zijn brieven zou hij echter nooit antwoord hebben gekregen, zo schrijft misdaadverslaggever Peter R. de Vries op Twitter. De brief van de vader van het slachtoffer was gericht aan toenmalig staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie. De vader schreef: 'Ik heb gefaald. Ik heb mijn dochter niet de bescherming kunnen bieden tegen de maniakken in deze samenleving. Wat mag en kan ik doen in deze?' De brief werd zondag door Peter R. de Vries gedeeld op Twitter. Volgens De Vries was justitie wel op de hoogte van het gevaar van Michael P. De Vries: ''Vader verkracht meisje Nijkerk schreef dikwijls politieke top... maar kreeg nooit een antwoord! Krokodillentranen van politiek'.

Geen enkele vorm van bescherming van de arm der wet of vrouwe justitia

De vader schreef de brief in 2012, het jaar waarin Michael P. veroordeeld werd tot 11 jaar gevangenisstraf. In de brief schrijft de vader: 'De reden dat ik juist U hierover aanschrijf heeft betrekking op de wijze hoe de slachtoffers als voddenbalen behandeld worden in deze, en geen enkele vorm van bescherming van de arm der wet of vrouwe justitia mogen genieten. In de brief vertelt hij hoe de meisjes in 2010 bruut werden verkracht onder bedreiging van een vuurwapen. 'Ik mag toch zeggen dat dit zeer levensbedreigend en mensonterend is geweest voor twee meisjes in de leeftijd van 16 en 17 jaar. En dit ook de nodige psychische problemen en stoornissen met zich meebrengt.'

Michael P. zit nu vast omdat hij ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij bij de vermissing en dood van de 25-jarige Anne Faber. Een petitie om een onderzoek naar het 'falend rechtssysteem in de zaak van Michael P.' te eisen, is inmiddels al meer dan 386.000 keer getekend.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: