dinsdag, 24. oktober 2017 - 14:13

Verdachte metromoord Amsterdam is psychiatrisch patiënt

Verdachte metromoord Amsterdam is psychiatrisch patiënt
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
undefined

De 27-jarige man uit Amsterdam die ervan wordt verdacht op donderdag 27 juli 2017 in een volle metro in Amsterdam een 38-jarige man te hebben doodgestoken, blijft langer vastzitten. De man stond vandaag tijdens een pro formazitting voor de Amsterdamse rechtbank.

Behalve van moord of doodslag wordt de man ook verdacht  van mishandeling van een verpleegkundige in juni van dit jaar. Deze laatste verdenking zal later aan de tenlastelegging worden toegevoegd.

Op het moment van de dodelijke steekpartij was de man als patiënt opgenomen op de psychiatrische afdeling van  het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. Hij was daar opgenomen in het kader van een civiele machtiging in het kader van de Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (BOPZ).

De man zal volgende maand  ter observatie in het Pieter Baan Centrum worden opgenomen om te kunnen vaststellen of hij aan een stoornis lijdt. Ook zal gekeken worden naar zijn toerekeningsvatbaarheid en naar de mate van het eventuele recidivegevaar.