maandag, 6. november 2017 - 9:01

Eén op vijf Nederlanders maakt ongeluk met roltrap of lift mee

Eén op vijf Nederlanders maakt ongeluk met roltrap of lift mee
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Utrecht

Ongelukken met roltrappen en liften blijven vaak buiten het nieuws. Toch heeft één op de vijf Nederlanders meegemaakt dat een jas, sjaal, schoen of veter kwam vast te zitten. Of dat een kind zich bezeerde aan roltrap of lift.

Dit blijkt uit onderzoek dat onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van Liftinstituut uitvoerde. “Uit datzelfde onderzoek komt naar voren dat jongere Nederlanders zich minder bewust zijn van de gevaren van roltrap en lift dan ouderen”, aldus woordvoerder Koos van Lindenberg. “Daarom willen we juist die jongere doelgroep tijdens de Week van de Roltrap bewuster maken van een veilig gebruik.”

Eerder werd al gemeld dat er jaarlijks 510 Nederlanders op de spoedeisende hulp komen door een ongeval op een roltrap. “Dat zijn er aanzienlijk meer dan de meldingen die wij jaarlijks binnenkrijgen. Reden voor ons om nader onderzoek te doen, niet alleen naar de incidenten, maar ook naar het veiligheidsbesef in Nederland. Van de 55-plussers vindt 84% dat er niet op de roltrap gespeeld mag worden. In de leeftijdsgroep 15 t/m 24 jaar is dat slechts 60%. Tijd voor een bewustzijnsactie dus.”

Categorie:
Provincie:
Tag(s):