dinsdag, 14. november 2017 - 17:05 Update: 15-11-2017 11:30

Opnieuw botresten slachtoffers MH17 gevonden

Opnieuw botresten slachtoffers MH17 gevonden
Amsterdam

Na ruim drie jaar zijn er opnieuw menselijke resten gevonden van inzittenden van de MH17. Eén van de nabestaanden meldt aan BNR dat het onder meer om resten ook die van Nederlanders zitten.

Bestuurslid van de Stichting Vliegramp MH17 en tevens nabestaande Piet Ploeg, laat aan de nieuwszender weten dat hij maandagavond omstreeks 23.00 uur is ingelicht. Het zou hierbij niet gaan om een dna-match  met zijn broer Alex.

Volgens BNR zijn er van twee slachtoffers nooit dna-resten aangetroffen. Dit gaat om de 58-jarige Alex Ploeg en de 16-jarige Gary Slok.

De botfragmenten werden begin oktober overgedragen aan de Nederlandse autoriteiten. Uit onderzoek bleek dat 15 van de 23 botresten mogelijk menselijk materiaal bevatte. Hiervan zou bij acht fragmenten het zijn gelukt om een dna-profiel te maken, waarvan zeven overeen kwamen met slachtoffers van de MH17.

Volgens BNR is hierdoor een bijkomend probleem ontstaan. De fragmenten die zijn geïdentificeerd zijn van personen die inmiddels begraven of gecremeerd zijn. 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: