dinsdag, 28. november 2017 - 20:51 Update: 28-11-2017 21:14

Man die vrouw Mediapark gijzelde onderzocht bij Pieter Baan Centrum

Man die vrouw Mediapark gijzelde onderzocht bij Pieter Baan Centrum
Foto: Archief EHF
Hilversum

Dinsdag is op de pro forma zitting van de rechtbank in Lelystad bekendgeworden dat de 33-jarige man uit Den Haag, die op 17 augustus 2017 een vrouw gijzelde op het Mediapark in Hilversum, zal worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum (PBC).

'Zendtijd'

De man, die alleen handelde, wilde zendtijd krijgen met zijn actie. Iets na acht uur die ochtend bedreigde de man in verwarde toestand buiten het pand de vrouw met een mes. Hij dwong haar met hem naar binnen te gaan en eiste zendtijd. CNN moest gebeld worden en de NOS ingelicht. 

Dreigen

Hij nam de vrouw mee naar een aparte kamer, tapete haar handen aan elkaar, blokkeerde de deur en dreigde haar te doden als hij niet binnen vijf minuten een cameraploeg zou krijgen. Anderhalf uur later wist de politie de gijzeling te beëindigen en de man in te rekenen. Niemand raakte gewond. 

De officier van justitie gaf vandaag op de zitting aan dat het politie onderzoek is afgerond maar dat het nodig is dat de verdachte in het Pieter Baan Centrum wordt onderzocht om inzicht te krijgen in zijn persoon. De advocaat verzocht de verdachte te schorsen; de rechtbank wees dit verzoek af. De verdachte zal worden overgebracht naar het PBC en de komende maanden worden onderzocht.