donderdag, 7. december 2017 - 12:18 Update: 07-12-2017 20:49

Man (29) met Palestijnse vlag slaat ruiten in van Israëlisch restaurant

Man met Palestijnse vlag slaat ruiten in van Israëlisch restaurant
Foto: Bon
Amsterdam

Vandaag rond 10.50 uur is door agenten een agressieve verdachte gepepperd nadat hij de ruiten had vernield van een restaurant.

Agenten kregen een melding dat op de Amstelveenseweg een man met een houten knuppel de ramen van een restaurant dreigde in te slaan. De man deed dit met in zijn hand een Palestijnse vlag. Terwijl de agenten met de agressieve man in gesprek probeerden te komen, sloeg de man met het stuk hout de ruiten in. Hierop is de man aangehouden waarbij ook pepperspray is ingezet. De verdachte, een 29-jarige man die in Nederland verblijft, is ingesloten. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Het is nog onduidelijk wat de motieven van de man zijn daad zijn. Mogelijk zijn het de nieuwe onrusten in het Midden-Oosten nadat de Amerikaanse president Trump gisteren Jeruzalem als hoofdstad van Israël erkende.

Update :

De politie en het Openbaar Ministerie hebben besloten dat de man een nachtje in de cel moet blijven. Niet vanwege de vernieling, maar omdat hij probeerde de Israëlische vlag uit het restaurant mee te nemen. Hij wordt nu verdacht van poging tot diefstal.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):