donderdag, 18. januari 2018 - 20:22 Update: 18-01-2018 23:43

Rustiger op station Utrecht Centraal, treinverkeer komt langzaam op gang

Druk en chaotisch op station Utrecht Centraal, treinverkeer komt langzaam op gang
Foto: Archief EHF
Utrecht

Verslaggever Tanja Braun van de NOS ziet dat het al rustiger wordt op Utrecht centraal. Braun: 'Beetje bij beetje begint het meer op een normale avond te lijken.'

Volgens de NS is dat ook het geval op andere stations. Een woordvoerder van de NS tegen de NOS: 'Wij verwachten dat vanavond iedereen thuis komt. Met alternatief vervoer, of met de NS.' Op steeds meer meer trajecten rijden treinen, aldus de omroep.Het spoor bij Leiden blijft wel een probleem. NS: 'Daar wordt hard gewerkt om het in orde te krijgen.' Ook komen er veel mensen op eigen gelegenheid weg bijvoorbeeld door een lift te vragen via de hashtag #stormpoolen.

Druk en chaotisch

Op station Utrecht was het druk en chaotisch en de snelwegen richting Utrecht Centraal slibden dicht met mensen die daar gestrande naasten kwamen ophalen.

De Verkeers Informatiedienst (VID) introduceerde daarvoor een nieuwe term: de stormpool-file. De dienst kwam op de term door de hashtag #stormpoolen die vanavond veel rondging op Twitter. Via die hashtag boden mensen aan anderen mee te nemen met de auto of vroegen ze zelf om een lift.

Treinverkeer heel langzaam op gang

De NS gaf aan dat er de hele avond geen tot enkele treinen zouden rijden. Een gestrande reiziger die op station Utrecht Centraal staat liet aan Blik op Nieuws weten dat het heel moeilijk is om weg te komen. Ook ontbreekt het nog wel eens aan voldoende informatie, omdat de NS niets kon zeggen over de precieze vertrektijden. De man wilde na zijn werk in Utrecht met de trein terug naar Leiden, maar dat bleek op dat moment niet te kunnen. Toen hij na een bezoek aan een hamburgertent weer op het perron kwam, bleek er toch net een trein richting Leiden te zijn vertrokken. Tegenover Blik op Nieuws: 'Ik wacht nu maar af  Misschien dat er straks nog een trein richting Leiden gaat. En anders maar kijken of er bussen rijden.'.

Inzet bussen

Inmiddels komt het treinverkeer heel langzaam weer op gang, aldus RTV Utrecht. Op het drukke knooppunt Utrecht Centraal zijn wel veel treinreizgers gestrand. De NS wilde eerst geen bussen in te zetten,  maar besloot in de loop van de avond om dat op sommige plekken toch te doen.

De NS adviseert reizigers nog steeds om te kijken naar alternatief vervoer. Arriva-treinen in Noord Nederland en Limburg rijden wel. Vanwege de vele last-minute wijzigingen is de informatie in de reisplanner niet volledig. Reizigers moeten er rekening mee houden  dat de nasleep van de storm ook vrijdag merkbaar zal zijn, vooral in de spits. In de loop van vrijdag zullen 9 van de 10 treinen weer rijden.

 

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de app in de App store (ios) of de Play store (android) .

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl automatisch binnenhalen? Gebruik onze RSS-feed (http://www.blikopnieuws.nl/feeds/all/rss.xml)

Categorie:
Provincie: