vrijdag, 19. januari 2018 - 12:38 Update: 19-01-2018 13:46

Stormloop op Laatste Open Dag Noord/Zuidlijn, ruim 30.000 aanmeldingen

Zaterdag de Laatste Open Dag Noord/Zuidlijn
Foto: NoordZuidlijn/Gem. Amsterdam
Amsterdam

Voor geïnteresseerden in de bouw van de Noord/Zuidlijn is het morgen, zaterdag 20 januari 2018, de allerlaatste kans om een Open Dag mee te maken en de vorderingen van de bouw van 6 metrostations ter plaatse te bekijken. 'Zaterdag vindt onze allerlaatste Open Dag plaats voor de opening van de Noord/Zuidlijn op 22 juli 2018', zo laat de gemeente Amsterdam vrijdag weten.

Stormloop 

Bewoners van de metropoolregio Amsterdam hebben grote belangstelling voor het bezoeken van de laatste open dag van de Noord/Zuidlijn. Inmiddels hebben zich al bijna 30.000 belangstellenden aangemeld voor een bezoek aan één van de zes gloednieuwe Amsterdamse metrostations die zaterdag 20 januari te bezichtigen zijn, zo meldt SuperSaaS, de leverancier van het online reserveringssysteem waarmee bezoekers een plek moeten reserveren

6 stations

Er zijn zaterdag in totaal 6 nieuwe metrostations te bezoeken: Noorderpark, Centraal Station, Rokin, Vijzelgracht, De Pijp en Europaplein. Geïnteresseerden kunnen alvast kennismaken met de bijzonderheden van deze stations. 

Langste roltrap in Benelux

Op de Open Dag zijn 6 van de 8 stations te bezoeken. Station Noorderpark met het kunstwerk ‘de Poorten van Noord’ van Margit Lukács en Persijn Broersen; Centraal Station met zijn indrukwekkende kathedraal; Rokin waar de perronwanden bezaaid zijn met de bijzondere mozaïken van Daniel Dewar en Grégory Gicquel; Vijzelgracht met de langste roltrap van de Benelux en het reusachtige portret van Ramses Shaffy door Marjan Laaper; De Pijp met twee perrons boven elkaar en het kunstwerk van Amalia Pica en tenslotte Europaplein recht voor de deur van de RAI, waar komend voorjaar het kunstwerk van Gerald van der Kaap komt.

Nieuwe plekken 

Om nog meer geïnteresseerden de kans te gunnen om te kijken in de gloednieuwe stations zijn er vorige week extra plekken vrijgemaakt voor de vier haltes Centraal Station, Rokin, Vijzelgracht en De Pijp. Ook de stations Noorderpark en Europaplein doen mee aan de open dag. Van 9.00-16.00 uur kunnen aanstaande zaterdag elke tien minuten 1.000 mensen bijéén van de zes stations naar binnen. Ze kunnen er op eigen gelegenheid en tempo door het station wandelen. Zes van de acht stations van de nieuwe metrolijn zijn voor het publiek te bezoeken.

----------------------------------------------------------------------------------

Volg Blik op Nieuws op sociale media:  TwitterFacebook of Google+

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de handige app in de App store (ios) of de Play store (android)

Categorie:
Provincie:
Tag(s):