vrijdag, 19. januari 2018 - 18:16 Update: 19-01-2018 18:23

Politie zoekt nog belangrijke getuigen dodelijke aanrijding Eindhoven

Politie zoekt nog belangrijke getuigen dodelijke aanrijding Eindhoven
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Eindhoven

De politie in Eindhoven is nog op zoek naar een aantal belangrijke getuigen van een dodelijke aanrijding op 5 januari van dit jaar op de kruising van de Wal met de Bilderdijklaan en de P. Czn. Hooftlaan in Eindhoven. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Oproep

'In verband met het onderzoek naar een dodelijke aanrijding in het centrum van Eindhoven op 5 januari van dit jaar, willen wij in contact komen met voor ons mogelijk belangrijke getuigen. Het slachtoffer raakte destijds ernstig gewond bij de aanrijding en overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen', aldus de politie.

Fietsster (58) overleden

Een 58-jarige fietsster uit Eindhoven werd op vrijdagavond 5 januari rond 18.30 uur op de kruising van de Wal met de Bilderdijklaan en de P. Czn. Hooftlaan geschept door een auto toen ze de weg overstak bij een fietsersoversteekplaats. De vrouw raakte zwaargewond en is later overleden. De 41-jarige Eindhovense bestuurder van de auto werd ter plaatse aangehouden. Hij is na uitgebreid verhoor in vrijheid gesteld. Hij nog is wel nog verdachte in het onderzoek.

Bestuurder FIAT 500

Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar voor ons belangrijke getuigen. Wij hebben via camerabeelden helder gekregen dat die bewuste avond over de Wal drie auto’s reden kort voor het moment van de aanrijding. Twee donkerkleurige auto’s en daar achteraan een witte Fiat 500. 

Uitgestapt

Eén van de twee donkerkleurige auto’s is het voertuig dat betrokken was bij de aanrijding. Met de bestuurder van de andere donkerkleurige auto willen we graag in contact komen. In het bijzonder is de politie op zoek naar de bestuurder van de witte Fiat 500. Deze zou na de aanrijding gestopt zijn en met de 41-jarige Eindhovenaar gesproken hebben. De politie wil heel graag met de bestuurder van de witte Fiat spreken en uiteraard ook met de andere automobilist in de donkerkleurige wagen. 

Contact opnemen met politie

Herken je jezelf in deze oproep of weet je wie deze bestuurders zijn? Laat het de politie weten en bel 0900-8844. Blijf je liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

----------------------------------------------------------------------------------

Volg Blik op Nieuws op sociale media:  TwitterFacebook of Google+

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de handige app in de App store (ios) of de Play store (android)

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: