zaterdag, 20. januari 2018 - 17:11 Update: 20-01-2018 20:42

Drukte bij laatste opendag Amsterdamse metrostations

Foto van metrotunnel onder het IJ | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Ongeveer 40.000 belangstellenden hebben vandaag de open dag van de Noord/Zuidlijn bezocht.

Deze laatste Open Dag was direct ook de drukst bezochte in de geschiedenis van deze splinternieuwe metrolijn.

Zes stations open voor publiek

Van zes de te bezoeken metrostations waren Amsterdam CS (inmiddels in de volksmond tot de ‘Kathedraal’ gedoopt) en station De Pijp (het diepste metrostation van Nederland) het populairst.

Ook station Vijzelgracht (met het kunstwerk van Ramses Shaffy) en Rokin (met de grote mozaïeken aan de wand) konden op vele duizenden bezoekers rekenen.

Waarom rijdt de metro nog niet?

Onder de enthousiaste bezoekers was de centrale vraag: waarom rijdt de metro nog niet? De rails liggen erin, de stations lijken allemaal af te zijn, niets lijkt een ingebruikname in de weg te staan.

Toch moet er nog veel gebeuren de komende maanden. Zo moeten er nog restwerkzaamheden afgerond worden (bijvoorbeeld de vloer in station Noord) en volgt een periode van intensief testen en oefenen.

GVB zoekt testreizigers

In de maanden april en mei gaat het GVB de Noord/Zuidlijn testen met reizigers. Daarvoor worden duizenden vrijwilligers gezocht.

Zij kunnen zich hier aanmelden.  Afgaand op de enthousiaste reacties van de bezoekers van de Open Dag, moet het geen probleem zijn om voldoende testreizigers te vinden.

----------------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de handige app in de App store (ios) of de Play store (android)

Volg Blik op Nieuws op sociale media:  TwitterFacebook of Google+

Categorie:
Provincie: