vrijdag, 26. januari 2018 - 20:01 Update: 27-01-2018 10:35

Dode en twee gewonden bij schietpartij in Amsterdam

Dode en twee gewonden bij schietpartij in Amsterdam
Foto: Archief MV
Amsterdam

Op de Grote Wittenburgerstraat heeft vrijdagavond rond 19.15 uur een schietpartij plaatsgevonden waarbij een jongen om het leven is gekomen

Wat er zich precies heeft afgespeeld is nog niet duidelijk, maar volgens de politie is een persoon overleden en zijn een man en een meisje gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. De identiteit van het dodelijke slachtoffer is nog niet bekend gemaakt. Het zou naar verluidt om een 17-jarige jongen gaan. 

Wijkcentrum

De schietpartij heeft bij een wijkcentrum plaatsgevonden. Eén of meerdere personen liepen met bivakmutsen en een automatisch vuurwapen rond en openden het vuur. 

Onderzoek

De politie heeft een plaatsdelict ingericht en is direct na de schietpartij een uitgebreid rechercheonderzoek gestart. Specialisten van forensische opsporing hebben diverse sporen veiliggesteld en door rechercheurs zijn de eerste getuigen gehoord. In het onderzoek wordt zeker gekeken of er mogelijk verbanden zijn met een eerder schietincident in de nabije omgeving op 23 november 2017, waarbij ook een dode viel en drie gewonden.

Autobrand

Even na 22.00 uur kwam er een melding van een autobrand aan de Burgemeester Fockstraat in Amsterdam. De politie houdt er rekening mee dat de auto te maken heeft met de schietpartij omdat de auto van binnenuit is aangestoken.

Crimineel gerelateerd incident

Vanuit het buitenland belden diverse media met de Amsterdamse politie met de vraag of dat de schietpartij wel of niet 'een aanslag' was. Met name diverse berichten op social media veroorzaakten onrust. 'Alles wijst er op dat dit een crimineel gerelateerd incident is', laat de politie weten.

Geen aanslag

Er zijn geen aanwijzingen dat er sprake zou zijn van een aanslag. Details of insinuaties over wapengebruik, aantal schoten enz. worden, zeker in dit stadium van het onderzoek, nooit bekend gemaakt. Het rechercheonderzoek is in volle gang. Indien er meer informatie beschikbaar is zal de politie dit direct bekend maken.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: