zaterdag, 27. januari 2018 - 18:18 Update: 27-01-2018 18:49

Opstootjes en aanhoudingen bij demonstratie Koerden in Amsterdam

Demo Koerden Amsterdam
Foto: Bon
Amsterdam

Zaterdagmiddag hebben volgens inschatting van de politie zo’n 800 tot 1000 Koerden in Amsterdam in een stoet gedemonstreerd tegen het offensief van het Turkse leger dat in opdracht van president Erdogan de Koerdische enclave Afrin in Syrië is binnengetreden en heeft bezet. Dit heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

Opstootjes en aanhoudingen

De groep demonstranten verzamelde zich om 14.00 uur bij de Stopera waarna de groep door de stad richting het Museumplein liep. Daarbij ontstond onderweg een aantal keer een opstootje. De politie heeft in totaal 9 personen aangehouden voor openlijke geweldpleging en mishandeling.

De politie was bij de demonstratie aanwezig om de grote stroom demonstranten te begeleiden en te voorkomen dat er ongeregeldheden zouden ontstaan.

Agent mishandeld

Er werd een agent mishandeld, hiervoor is een verdachte aangehouden. In totaal zijn er negen persoon aangehouden voor mishandeling of openlijke geweldpleging. 

Beelden incident Keizersgracht

Op de Keizersgracht zagen agenten dat een taxichauffeur werd mishandeld door demonstranten. De agenten probeerden in te grijpen en de demonstranten keerden zich tegen hen. Een agent werd op een gegeven moment dusdanig bedreigd dat hij zijn vuurwapen heeft gepakt, omhoog heeft gericht en heeft geroepen dat de demonstranten afstand moesten houden. Hij heeft zijn wapen meteen geborgen toen de demonstranten hier gehoor aan gaven.

-------------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de handige app in de App store (ios) of de Play store (android)

Volg Blik op Nieuws op sociale media:  TwitterFacebook of Google+

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: