woensdag, 31. januari 2018 - 15:30 Update: 31-01-2018 15:47

Amersfoortse fotograaf (45) cel in na verkrachten modellen

Amersfoortse fotograaf (45) cel in na verkrachten modellen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht/Amersfoort

De rechtbank Midden-Nederland heeft woensdag een 45-jarige fotograaf uit Amersfoort veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar en zeven maanden voor het verkrachten en aanranden van zes vrouwen.

'Als fotograaf heeft hij in de periode 2010 tot 2016 op subtiele wijze misbruik gemaakt van de droom van, soms jonge, vrouwen om model te worden', zo meldt de rechtbank woensdag.

Fotoshoots

'De man heeft de slachtoffers het idee gegeven dat hij ze groot zou kunnen maken in de modellenwereld', aldus de rechtbank. Hij kwam onder meer met hen in contact via de werkzaamheden van zijn echtgenote in de modellenwereld. Tijdens fotoshoots heeft de man geleidelijk en onverwachts de vrouwen verkracht of aangerand.

Gevangenisstraf

Volgens de rechtbank heeft de man op geen enkele manier rekening gehouden met de gevolgen van zijn seksueel grensoverschrijdend gedrag. Tijdens de zitting heeft de man de beschuldigingen ontkend en zich uitsluitend gepresenteerd als slachtoffer van een lastercampagne. Volgens de rechtbank is een langdurige onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats.

Schadevergoeding

De man is ook veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan de slachtoffers. De officier van justitie had zes jaar celstraf tegen de man geëist. De rechtbank heeft minder feiten bewezen geacht dan waar die eis op is gebaseerd.

-------------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de handige app in de App store (ios) of de Play store (android)

Volg Blik op Nieuws op sociale media:  TwitterFacebook of Google+

Categorie:
Provincie: