donderdag, 1. februari 2018 - 10:41 Update: 01-02-2018 10:41

Politie pakt mogelijke brandstichter op voor branden in Schagen en Nieuwe Niedorp

Politie pakt mogelijke brandstichter op voor branden in Schagen en Nieuwe Niedorp
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Schagen/Nieuwe Niedorp

Op donderdagmorgen omstreeks 00.40 uur kregen de hulpdiensten melding van een autobrand op de Meerval in Schagen. Ter plaatse bleek een personenauto in lichterlaaie te staan.

De auto stond in een parkeervak, maar doordat deze op ongeveer tweeënhalve meter van de gevel van een woning stond, reikte de vlammen ook tot aan de woning. Een auto, die naast het brandende voertuig stond, kon worden weggeduwd. Hierdoor bleef de schade aan deze auto beperkt. Na het blussen van de auto kon (nog) geen brandsoorzaak worden vastgesteld.

Brand bij boerderij

Omstreeks 01.45 uur kwam een melding binnen van een brand bij een leegstaande boerderij aan de Oosterweg in Nieuwe Niedorp. Ter plaatse bleek een stapel brandende takken tegen het pand te liggen. Doordat de brandweer snel ter plaatse was, kon een grote brand worden voorkomen.

De zowel de autobrand in Schagen als de boerderijbrand in Nieuwe Niedorp werd een personenauto gezien door omstanders. De politie trof de bewuste auto aan en kon de 29-jarige uit de gemeente Hollands Kroon afkomstige bestuurder aanhouden.

-------------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de handige app in de App store (ios) of de Play store (android)

Volg Blik op Nieuws op sociale media:  TwitterFacebook of Google+

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: