zondag, 11. februari 2018 - 18:56 Update: 11-02-2018 20:07

Jongens (14 - 16) opgepakt voor poging overval

Poging overval door jongens (14 - 16)
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Haarlem

De politie heeft zaterdagmiddag na een snelle melding van een alerte getuige in Haarlem twee verdachten voor een poging overval kunnen aanhouden.

Zaterdagmiddag, even voor 17:00 uur werd de meldkamer van politie gebeld door een man die zag dat  twee jongens zich verdacht ophielden bij een winkel aan de Generaal Spoorlaan. Deze melder vertrouwde het tweetal niet en zag op een gegeven moment dat de jongens bivakmutsen opzetten. De man belde direct  1-1-2 en kon zo alle benodigde informatie doorgeven aan de meldkamercentraliste, die direct de politie eropaf stuurde.

Toen het tweetal de politie zag, gingen zij ervandoor maar zij werden na een korte achtervolging aangehouden. Tijdens hun vluchtpoging bleken zij meerdere goederen te hebben weggegooid, waaronder een wapen. Politiehond Jerry wist deze goederen gelukkig rap op te sporen.

De twee jonge verdachten, een 14-jarige en een 16-jarige Haarlemmer, zijn overgebracht naar het hoofdbureau van politie in Haarlem. Nader onderzoek wees uit dat zij meer dan vermoedelijk een winkel aan de Generaal Spoorlaan wilden overvallen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: