donderdag, 15. februari 2018 - 8:43 Update: 15-02-2018 18:21

Twee handgranaten aangetroffen bij woning in Nieuwegein

Straat Nieuwegein afgezet vanwege vondst mogelijk explosief
Foto: Archief FBF.nl
Nieuwegein

De politie doet onderzoek naar de vondst van twee handgranaten aan de Beatrixstraat in Nieuwegein. Vanochtend rond 5 uur werd een eerste handgranaten gevonden op straat. Later in de middag een tweede.

Update 18.00 uur:

De afzetting van de Beatrixstraat is opgeheven. De recherche gaat verder met onderzoek naar toedracht, dader(s) en of er een link is met een eerder schietincident

Na de vondst zette de politie de straat af en werd de EOD (Explosieven Opruimingsdienst) ingezet. Bewoners konden tijdens de afzetting in hun huis blijven. Een nabijgelegen school ging vanwege de afzetting wat later open. Iets voor 9.00 uur werd de straat weer vrijgegeven. Het explosief wrd door het EOD meegenomen voor verder onderzoek. 

Tijdens politieonderzoek werd een tweede handgranaat aangetroffen op straat. De straat werd weer afgezet. Kinderen uit een nabij gelegen school werden uit voorzorg naar een veilige plek gebracht. 

Woning eerder beschoten

In de nacht van dinsdag 6 februari op woensdag 7 februari vond er in dezelfde straat ook een incident plaats. Toen is er met een wapen geschoten op een huis. Voor hetzelfde huis werd op 15 februari het explosief gevonden. Of er een verband is tussen beide zaken wordt onderzocht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: