zaterdag, 24. maart 2018 - 12:37 Update: 24-03-2018 12:45

Grootschalige verkeerscontrole Noord-Nederland leidt tot 4 aanhoudingen

Grootschalige verkeerscontrole Noord-Nederland leidt tot 4 aanhoudingen
Foto: Politie
Groningen

Vrijdagavond zijn er door de politie bij een grootschalige verkeerscontrole op de snelwegen in Noord-Nederland vier automobilisten aangehouden. Dit meldt de politie zaterdag

Drugs, alcohol en ingevorderd rijbewijs

'Twee bestuurders werden aangehouden voor het bezit van verdovende middelen, één voor het rijden onder invloed van alcohol en één voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs en het negeren van een rijverbod', aldus de politie.

Openstaande boets en schulden

Daarnaast inde politie voor bijna €6700.- euro aan openstaande boetes. Een bestuurder die nog voor ruim €1200.- aan boetes had openstaan, kon deze uiteindelijk niet betalen. Zijn voertuig werd buiten gebruik gesteld. De belastingdienst inde voor €10.800.- aan belastingschulden en nam twee voertuigen in beslag. 16 bestuurder kregen een proces-verbaal omdat hun voertuig niet APK gekeurd of verzekerd bleek te zijn.

Dynamische controles

De dynamische verkeerscontroles vonden plaats op de A6 bij Lemmer, de A32 bij Heerenveen, de A7 bij Bolsward, Groningen en Bad Nieuweschans en tot slot de A28 bij Hoogeveen en Meppel. De controles waren gericht op verschillende vormen van criminaliteit in de drie noordelijke provincies en het grensgebied met Duitsland. Aan de actie deden naast de politie uit Noord-Nederland, Midden-Nederland en van de Landelijke Eenheid ook de Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst en de Duitse Politie mee.

ANPR

Bij de controles werd onder andere gebruik gemaakt van ANPR (Automatic Number Plate Recognition). Met deze apparatuur kan de politie verdachte voertuigen sneller en efficiënter opsporen. Ook zet de politie ANPR in om bijvoorbeeld gestolen auto’s en vermiste personen te zoeken.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: