maandag, 2. april 2018 - 11:14 Update: 02-04-2018 23:45

Eerste olifantje in dierenpark Wildlands geboren

Eerste olifantje in dierenpark Wildlands geboren
Foto: Wildlands Adventure Zoo Emmen
Emmen

In WILDLANDS is maandagochtend vroeg een gezond olifantenkalfje geboren.

Het is de allereerste geboorte in de Olifantenvallei. Het vrouwtje/mannetje staat al zeer stevig op de poten en weegt ongeveer 100 kilo. Het ziet er allemaal goed en gezond uit! Dit meldt Wildlands Adventure Zoo op de website.

Bij olifanten vindt de bevalling plaats in de familiegroep. Bij de bevalling spelen de tantes een hele grote rol. Zij beschermen de kwetsbare moeder. Ook als het kalfje in de benen moet komen, helpen de andere olifanten mee. De kleine olifant wijkt niet van zijn/ haar moeders zijde. Ook beide tantes zijn steeds in de buurt. De moeder werd 26 jaar geleden zelf  als eerste olifant ooit in Emmen geboren. Zij is een ervaren moeder; dit vrouwtje/ mannetje is haar vijfde jong.

De hele kudde blijft vandaag in het overdekte gedeelte van de Olifantenvallei. Daar kunnen gasten zien wat een groepsgebeuren het is; de hele kudde staat om en over de kleine heen. In totaal telt de kudde van WILDLANDS nu negen olifanten; drie volwassen vrouwen, één volwassen bul, vier jonge stiertjes en dit pasgeboren kalf. Verwacht wordt dat er nog dit voorjaar een tweede jong volgt. 

Update: Het olifantje is een mannetje

Het vanmorgen geboren olifantje blijkt een mannetje te zijn. Hij krijgt de naam Mauk. Hij drinkt goed bij zijn moeder en wijkt niet van haar zijde. Uit de camerabeelden blijkt dat het kalf rond half 1 vanmorgen is geboren.

 

 

 

Categorie:
Provincie: