donderdag, 19. april 2018 - 10:40 Update: 19-04-2018 10:41

Beer Niki (26) dood in Ouwehands Dierenpark

Beer Niki (26) dood in Ouwehands Dierenpark
Foto: Ouwehands Dierenpark
Rhenen

Beer Niki, die al sinds 1994 in Het Berenbos woonde, is helaas op 18 april 2018 overleden. Omdat ze steeds moeizamer liep is ze medisch onderzocht. De scans lieten zien dat ze versleten knieën en vergaande slijtage aan de lendenwervels had.

Helaas is dit niet te genezen en zeer pijnlijk. Daarom is besloten om Niki in te laten slapen. Niki is 26 jaar oud geworden.

Een markante beer

Niki werd geboren in een Duitse dierentuin. Omdat er hier geen plek voor haar was stond ze op het punt om met een dodelijke injectie afgemaakt te worden. Dankzij enkele fanatieke Duitse dierenbeschermers is het gelukkig nooit zover gekomen en kwam Niki naar Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark. Niki was dol op eten, en ze wist altijd precies waar haar favoriete hapjes lagen. Dankzij haar lichtblonde vacht en onmiskenbare ‘pruillipje’ was Niki goed te herkennen. Ouwehands Dierenpark en stichting Bears in Mind zijn blij dat ze meer dan 20 jaar een prachtig leven in Het Berenbos heeft gehad.

Bears in Mind

Bears in Mind is de beheerder van Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen. In Het Berenbos krijgen bruine beren, die vroeger mishandeld zijn of moesten optreden in circussen of theaters, weer een onbezorgd leven. Wereldwijd steunt Bears in Mind projecten om beren in het wild te beschermen en beren in nood te helpen

Categorie:
Provincie: