maandag, 23. april 2018 - 13:32 Update: 23-04-2018 13:38

Kabinet verlengt Regeling uitstapprogramma’s prostituees

Kabinet verlengt Regeling uitstapprogramma’s prostituees
Foto: Archief EHF
Den Haag

De huidige regeling die aan sekswerkers hulp en ondersteuning biedt als ze willen stoppen met werken, de zogenaamde Regeling uitstapprogramma’s prostituees, wordt door het kabinet verlengd. Dit meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid maandag.

Verlenging met een jaar

De huidige regeling loopt per 1 juli 2018 af. Gemeenten en maatschappelijke organisaties kunnen voor 1 juli 2018 verlenging voor een jaar aanvragen voor hun uitstapprogramma’s, zo schrijft staatssecretaris Harbers van Justitie en Veiligheid schrijft vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Jongensprostituees

Ook is er in de verlenging ruimte voor het creëren van aandacht voor groepen die tot nu toe moeilijk te bereiken zijn en/of onvoldoende in beeld bij de bestaande hulpverleningsinstanties, zoals jongensprostituees.

3 miljoen per jaar structureel

In het regeerakkoord hebben VVD, CDA, D66 en ChristenUnie afgesproken dat de jaarlijkse subsidie van 3 miljoen euro structureel beschikbaar wordt gesteld voor een landelijk dekkend netwerk van uitstapprogramma’s voor mensen die de prostitutie willen verlaten. 

Evaluatie

Op dit moment wordt een evaluatie uitgevoerd naar de huidige, tijdelijke regeling voor uitstapprogramma’s voor sekswerkers. Deze evaluatie is begin 2019 afgerond. Op basis van deze evaluatie zal bekeken worden hoe de middelen voor de uitstapprogramma’s structureel te verdelen.

Categorie:
Provincie: