maandag, 23. april 2018 - 16:09 Update: 23-04-2018 16:45

Opnieuw aandacht voor Cold Case van geketende man in Ringvaart

Opnieuw aandacht voor Cold Case van geketende man in Ringvaart
Foto: Politie
Vijfhuizen

De politie is nog steeds op zoek naar mensen die informatie hebben over het stoffelijk overschot van een man die in 1999 werd aangetroffen in het water van de Ringvaart. 'Nog altijd is niet bekend wie deze man is en wie verantwoordelijk is voor zijn dood', zo meldt de politie maandag.

Vastgebonden met ketting

Op dinsdag 27 april 1999 werd het lichaam van een onbekende blanke man in het water van de Ringvaart bij de Zwanenburgerdijk aangetroffen op het gedeelte onder het viaduct van de Rijksweg A9. De man bleek door een misdrijf om het leven gekomen; zijn lichaam werd in foetushouding en vastgebonden met een ketting aangetroffen. Uit onderzoek is vast komen te staan dat de man enkele maanden in het water moet hebben gelegen voordat hij gevonden werd. Zijn lichaam bevond zich in verregaande staat van ontbinding.  

Kogel in knie

Uit onderzoek aan het stoffelijk overschot blijkt dat de man een blanke huid, donkerblond/bruin haar, een lengte 1.62 – 1.72 meter, een fors/gezet postuur, schoenmaat 42 en een goed verzorgd gebit had met meerdere kronen. De man had een leeftijd van tussen de 30-60 jaar. In één van zijn knieën had de man een kogel die al ouder was dus mogelijk liep de man mank.

Informatie?

De politie doet er alles aan om oude zaken alsnog op te lossen en kan de hulp goed gebruiken. Heeft u informatie die bij zou kunnen dragen tot de oplossing van dit misdrijf, weet u wie de aangetroffen man is of heeft u anderszins informatie die voor het politie-onderzoek van belang zou kunnen zijn, dan verzoekt de politie u om deze informatie met te delen. 'Ook al is het inmiddels bijna 20 jaar geleden dat de man werd gevonden, toch kan ook uw informatie van cruciaal belang blijken voor de oplossing van dit misdrijf', aldus de politie.

Laat het s.v.p. weten aan het coldcaseteam in Noord-Holland via telefoonnummer: 0900-8844 of via de mail: coldcase.noord-holland@politie.nl of anoniem Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Categorie: