dinsdag, 1. mei 2018 - 17:05 Update: 01-05-2018 17:09

Datalek: ongeveer 800 Saxion-studenten getroffen

Datalek: ongeveer 800 Saxion-studenten getroffen
Foto: Bon
Deventer

Dinsdagochtend maakte studieboekensite Studystore bekend dat persoonlijke gegevens van Saxion-studenten openbaar zijn geworden door een datalek. 'Het gaat om gegevens van circa 800 studenten', zo heeft Saxion dinsdag bekendgemaakt.

Studieboeken met korting

De hogeschool zelf heeft geen zakelijke relatie met Studystore, maar via studieverenigingenorganisatie Koepel Overleg Studenten Saxion (KOSS) kunnen studenten met korting studieboeken bestellen. Vanuit Studystore is informatie naar KOSS gestuurd om de bestellingen te controleren en deze informatie is openbaar geworden. Dat bevestigt ook KOSS. 

E-mailadressen

De gelekte data bevat namen, e-mailadressen, adresgegevens en de titels van de bestelde boeken. Een groot aantal studenten bestelde meerdere boeken en worden daarom meerdere malen genoemd. Het gaat om gegevens uit 2017, waardoor de data wellicht niet meer klopt met de actualiteit: studenten zijn mogelijk verhuisd of gestopt met de studie. KOSS zal de getroffen studenten informeren over het lek. De persoonsgegevens zijn uiteindelijk twee dagen openbaar toegankelijk geweest. 

Aanpassing

Studystore laat weten dat bij het doorgeven van de bestellingen ook persoonsgegevens van studenten werden doorgestuurd, maar deze werkwijze past de studieboekensite nu aan.

Categorie:
Provincie: