maandag, 7. mei 2018 - 9:45 Update: 07-05-2018 14:34

Man been kwijt na beet van spin in Engeland

Man been kwijt na beet van spin in Engeland
Thorpe Astley

Een beet van een spin heeft het leven de Engelse tuinarchitect Andy Perry (46) compleet op zijn kop gezet. Andy verloor zijn been door het gif van de spin. Ook in Nederland kan het mensen overkomen.

Andy was gevraagd om een tuinhek te ontwerpen in Thorpe Astley. Alles verliep op rolletjes tot Andy 48 uur later met ernstige pijnklachten kwam te zitten, zo vertelde hij aan de Britse krant The Daily Mail.

Ambulancemedewerkers brachten Andy naar het ziekenhuis waar de artsen een bloedvergiftiging en acute nierfalen vaststelden. Toen hij ook nog een lymfoedeem kreeg en zijn been pijnlijk bleef zwellen, zag hij het niet meer zitten. “Ik overwoog zelfs om zelf mijn been af te snijden met een kettingzaag. Zoveel pijn deed het!”

Een week lang onderging Andy talloze testen die moesten gaan uitwijzen wat er gaande was in zijn zieke lichaam. Uiteindelijk kwamen ze tot een schokkende ontdekking: het was een spinnenbeet die het leed veroorzaakt had. Het gif bleek van de valse zwarte weduwe die Andy boven zijn sok in zijn been had gebeten. “Ik had niets gevoeld”.

Zo'n twee maanden geleden moest Andy de zware beslissing maken om zijn been te laten amputeren. “Ik had kunnen sterven door die sepsis (bloedvergiftiging, nvdr.). Maar dankzij de antibiotica kwam ik erbovenop. Maar een lymfoedeem is verschrikkelijk: mijn been bleef zwellen, totdat ik allemaal zweren en blaren had. En dat bracht me tot mijn kookpunt: het been was nutteloos geworden. Het deed meer pijn dan iets anders”, vertelde de man. Andy is herstellende en bleek allergies voor het gif.

 

Lees ook: Vrouw in Zeeuwse Hulst na hartaanval bevallen van baby

Categorie:
Provincie:
Tag(s):