maandag, 7. mei 2018 - 12:18 Update: 07-05-2018 12:54

Ponten GVB onder verscherpt toezicht

Ponten GVB onder verscherpt toezicht
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Er komt een onderzoek naar de veerdiensten van het Gemeente Vervoersbedrijf (GVB) in Amsterdam.

Dat geldt ook voor de pontjes over het Noordzeekanaal buiten Amsterdam. Het onderzoek zal door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) worden uitgevoerd. Aanleiding voor het onderzoek is de botsing van een veer boot tegen de kade bij  Amsterdam Centraal zondag. Hierbij raakten 13 mensen gewond. Dit meldt onder meer NH Nieuws maandag.

Behalve dat de Amsterdamse pontjes worden onderzocht, wordt er ook gekeken naar de veren Velsen-Noord-Velsen-Zuid, Assendelft-Spaarndam en Zaandam-Hempontplein. Dit heeft een woordvoerder van de Inspectie aan NH Nieuws laten weten. 

NH Nieuws meldt  dat er meerdere ongelukken gebeurd zijn met de pont op het IJ. De Maatschappij Voor Beter OV had de Inspectie om een onderzoek gevraagd. Volgens de instelling zijn de veerdiensten van het GVB niet veilig. In een bericht op de website van de Maatschappij Voor Beter OV : 'Omdat dit ongeval er eentje is in een langere reeks van incidenten, moet de slotsom luiden dat het GVB niet in staat is gebleken de veiligheid van zijn veerdiensten te waarborgen.'

Categorie:
Provincie:
Tag(s):